Известие

Collapse
No announcement yet.

Много дразнещо дрънчене при 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Много дразнещо дрънчене при 147

Здравейте, колеги!
    По неравности или павета отдясно се чува едно дрънкане, което наподобява звука на звънец от бушон или свободна шайба на шпилка. Така поне аз си го преставям. Сякаш някой ми е закачил звънче под колата Въпросното дрънкане се появи изведнъж към края на миналото лято. Накладките бяха за смяна и мислех, че може да е от пружинката, но след смяна върпосният шум си остана. От тогава са сменени биалетки, горни носачи и тампони на стабилизиращата щанга. Зимата не беше чак такъв проблем на затворени прозорци, но сега като мина по павета е направо срамота
    Не мога да определя дали е отпред или отзад, но съм 99% сигурен, че е отдясно. Ако някой има някакви идеи ще се радвам да сподели.
    Благодаря предварително!

Аз имам същия шум точно отпред в дясно,мисля че се дължи на пластинките на спирачния апарат,но скоро ще сменям дискове с наклади и ако реша проблема ще пиша за причината....
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

виж предпазната ламаринка на диска от вътрешната страна.от долна страна при шарнира има болт пробвай да го стегнеш
      156 SW 1.9 jtd

Comment

Аз го имах подобно "озвучаване", което се чуваше само при преминаване през павирани улици....Оказа се, че бях за рециклиране на водачите на задни спирачни апарати...Те се бяха раздрънкали...

Ето и темата чети тук (има доста полезна информация) :

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=35401
        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
          Аз го имах подобно "озвучаване", което се чуваше само при преминаване през павирани улици....Оказа се, че бях за рециклиране на водачите на задни спирачни апарати...Те се бяха раздрънкали...

Ето и темата чети тук (има доста полезна информация) :

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=35401

Прочетох темата, но предполагам при мен другаде се крие загатката, защото при натиснати спирачки звукът не изчезва. За всеки случай утре ще пробвам пак, а ще пробвам и с леко дръпната ръчна, за да проверя само задните колела, а ще погледна и ламаринките от предния пост

Comment

Първоначално публикувано от Conqueror Покажи съобщение
            Прочетох темата, но предполагам при мен другаде се крие загатката, защото при натиснати спирачки звукът не изчезва. За всеки случай утре ще пробвам пак, а ще пробвам и с леко дръпната ръчна, за да проверя само задните колела, а ще погледна и ламаринките от предния пост
            Тоя симптом е 99% износени водачи на спирачните апарати ... Нови втулки и ще стъпваш като котенце ... Личен опит!

Comment

Предпазна ламарина, сигурно опира в диска.Трябва само да се изправи!
              sigpic
              "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Working...
              X